De Beurs eten & drinken

In het hart van historisch Edam,

is een bijzondere lokaliteit gevestigd: ‘De Beurs, eten en drinken’ is de naam van een informele en vooral originele eetgelegenheid.

Kent u Edam nog niet? Dan zijn vooral de kaas en het vissersleven met de beroemde Dijk een begrip. Voor Edammers is er echter nog iets heel anders wat tot de verbeelding spreekt. De Beursbrug, ingeklemd tussen de ranke Speeltoren en de monumentale Dam, was tot voor kort de plek waar (doorgaans oudere) Edammers de laatste nieuwtjes uitwisselden. Hier stonden karakteristieke stadsgenoten soms uren te debatteren, te roddelen of lieten het leven gemoedelijk voorbij gaan. Naast de mooie plek en de betaalbare, aantrekkelijke kaart, is het vooral de inrichting die De Beurs zo geliefd maakt. In het middengedeelte van de zaak ligt een prachtige Portugese tegelvloer met daaromheen weer wat neutralere tegels en onder de tafels aan het raam ligt oud eiken. Links is een prettige lounge-achtige zithoek: ingericht in een barokke stijl met veel kleine hebbedingetjes en opvallende kleuren.

Achter is een kleine, intieme bar met enkele zitplaatsen. Het restaurant zit vol leuke details, zoals een glas-in-loodraam aan het plafond, mooie lampen en een plat tv-scherm, verpakt in een romantische lijst. Je voelt je direct thuis in de informele ruimte die plaats biedt aan zo’n 60 personen.

Extraatje in De Beurs is dat bijna alles wat het oog ziet te koop is, elk bezoek is dan ook weer een complete verrassing. Tot snel?

Share:

Partners: